Moottoripyöräilyn vaarat

MoottoripyöräMoottoripyöräily voi olla todella hauskaa ja jännittävää, mutta myös todella vaarallista. Tähän pätee sanonta:

“Kyse ei ole siitä, että JOS joudut onnettomuuteen, vaan KUN joudut onnettomuuteen.” Moottoripyörät ovat vaarallisia ja moottoripyöräilijät joutuvat ennemmin tai myöhemmin liikenneonnettomuuteen. Tilastot ovat ankaria.

Et voi välttää jokaista onnettomuutta, mutta tietoisuus, ja silmien auki pitäminen sekä tielle keskittyminen auttaa sinua havaitsemaan uhat ja tekemään parempia päätöksiä ja välttämään onnettomuuksia.

Tyypilliset vaaratilanteet

1. Vastaantuleva liikenne

Merkittävä osa moottoripyörien kahden ajoneuvon onnettomuuksista on sellaisia, joissa auto törmää pyörään tai ajaa eteen. Autot ovatkin merkittävin riski kaksipyöräisille.

Ehkä kuljettaja lähettää tekstiviestejä matkapuhelimellaan. Ehkä kuljettaja vain unelmoi. Sillä ei ole merkitystä, mikä häiritsee keskittymistä, vakava onnettomuus vaatii vain yhden kuljettajan ajautumisen vastaantulevien kaistalle.

2. Äkkipysähdykset

Aina on mahdollisuus onnettomuuteen, kun lyöt jarrut pohjaan, muuta se on vielä vaarallisempaa moottoripyörällä ajaessasi. Koska etujarru tarjoaa 70% pysäytysvoimasta, sinun on käytettävä sitä, mutta jos tartut jarruun liian voimakkaasti, etupyörä voi lukittua ja voit heittäytyä pyörältä.

Pyörän ostaminen lukkiutumattomilla jarruilla auttaa lievittämään tätä ongelmaa, mutta jos sinulla ei ole ABS- jarruja, on vielä tärkeämpää oppia, kuinka pyöräsi käsittelee kovaa jarrutusta. Tällä tavalla olet valmis seuraavan kerran, kun joudut jarruttamaan voimakkaasti välttääksesi törmäystä edessä olevaan autoon.

3. Sora, liukkaat tiet

Moottoripyörät ovat erittäin hyviä kulkemaan nurkkien ympäri tavanomaisissa tilanteissa tavanomaisilla teillä, mutta kun tielle ilmestyy esteitä, silloin asiat hankaloituvat. Kepit ja roskat voivat olla vaikeita käsitellä, mutta pahimmat vaaratekijät ovat hiekka ja sora.

Kun tiellä on soraa tai hiekkaa, pyörän hallitseminen on hankalaa ja pyörän käyttäytymistä on vaikea ennakoida. Näissä tilanteissa onnettomuus ja kaatuminen on tyypillistä..

4. Liian suuri nopeus mutkissa

Yksi parhaimmista asioista moottoripyörissä on se, että ne ovat nopeita. Raa’an, hallitsemattoman nopeuden kokeminen ensimmäistä kertaa on päihdyttävää, mutta se on myös vaarallista.

Suoraan ajamisessa ei yleensä ilmene minkäänlaisia ongelmia suurissakaan nopeuksissa, mutta mutkat ovatkin vaikeampia oppia. Kokemattomat ajajat menevät mutkaan usein liian nopeasti, mutta myös kokeneet ajajat tekevät toisinaan virheitä.

5. Autojen kaistanvaihdot

Luulisi, että kuljettajat välittäisivät enemmän ihmisten murhaamisesta, mutta huolimatta moottoripyöräilijöiden kasvavasta määrästä tiellä ja autoista, joissa on sokean paikan valvontajärjestelmä, kuljettajat yrittävät silti rutiininomaisesti vaihtaa kaistoja katsomatta tai kiinnittämättä huomiota muuhun liikenteeseen.

Kun auto osuu moottoripyörään vaihtaessa kaistoja, häviäjänä on aina moottoripyöräilijä.

Valtateillä, suurissa nopeuksissa tämä voi olla helposti tappavaa.

Kaikki kuljettajat eivät ilmoita aikomuksistaan ennen kaistojen vaihtamista, mutta useimmat tietävät, milloin se tapahtuu.

Kun kiinnitetään huomiota siihen, mitkä autot alkavat liikkumaan kaistojen yli, voit havaita vaarallisen kaistamuutoksen ennen kuin se tapahtuu. Myös hyvän turvavälin pitäminen edessä oleviin autoihin auttaa välttämään vaaratilanteita.

6. Sääolosuhteet

Moottoripyörän ajaminen sateessa on aika kurjaa. Yleensä kastut, muut kuljettajat roiskuttavat vettä päällesi, ja mäkien alareunaan kerääntyneet suuret lätäköt voivat olla järviä, jotka sinun on ajettava läpi.

Tiet ovat liukkaampia, näkyvyys heikkenee, joten tie on vaarallinen paikka moottoripyöräilijöille.

Talvella ajamiseen ei myöskään ole syytä. Kyllä, asianmukaiset välineet voivat pitää sinut lämpimänä, mutta lumi ja jää ovat vaarallisia.

7. Muut kuljettajat takanasi

Risteyksen läpi ajaminen on vaarallista, mutta niin on myös siihen pysähtyminen.

Kuljettajilla, jotka eivät kiinnitä huomiota, törmäävät muihin ajoneuvoihin. Kun hajamielinen kuljettaja törmää moottoripyörään takaapäin, edes hidas vauhti ei suojele.

Hitaasti liikkuva liikenne voi olla myös vaarallista. Paljon törmäyksiä tapahtuu, kun autonkuljettajan huomio hetkeksi herpaantuu ja törmää edessä olevaan moottoripyöräilijään ja kaataa hänet.

Ole siis aina valpas ympärillä olevasta liikenteestä ja näin pystyt ainakin omalta osalta ennakoimaan mahdollisia törmäyksiä.

Ajokykyyn vaikuttavat aineet

On monia lääkkeitä, jotka voivat vaikuttaa ajokykyyn. Ajattele jotain antibiootteja.

Erektiota edistävät aineet

Markkinoilla on myös joitain tuotteita, jotka lisäävät sekä libidoa että erektiota. Jotkut näistä lääkkeistä voivat vaikuttaa ajokykyysi.

Listaamme joitain näistä lääkkeistä, jotka eivät vaikuta ajokykyyn. Lääkkeellä Cialis ei ole kielteistä vaikutusta ajokykyyn. Voit ottaa turvallisesti myös caverjectia sisältäviä tuotteita.