Uncategorized

Tässä artikkelissa tarkastellaan joitain luonnonkauneimmista ja haastavimmista ajoista, jotka mielestämme ovat tällä hetkellä Europan parhaimpia.
Kuten useimmat asiat, moottoripyöräily vaatii harjoittelua, ja jokainen virheellinen käännös alussa lisää aina kokemustasi. Kun pystyt kurvailemaan vaivattomasti jyrkillä teillä, joilla molemmilla puolilla on vuoria, tiedät, että kaikki ponnistelut sinne pääsemiseksi on sen arvoista. Tiedät, että valitsemasi reitti ja pyöräsi ovat tuoneet sinut lähemmäksi nautinnollista ja vapauttavaa elämää.

Kokenut moottoripyöräilijä tai aloittelija – jännitys on sama!

Moottoripyöräilijänä tiedät aivan liian hyvin sen tutun tunteen, että adrenaliini kiertää veressä, kun törmäät vaikeaseen käännökseen. Energia tulvii sisälläsi, kun laskeudut onnistuneesti siihen tiukkaan mutkaan.

Jokainen täällä lueteltu kohde houkuttelee maisemillaan ja kauneudellaan. Jokainen tie on omalla tavalla nautinnollinen ja haastava. Nämä tiet kutsuvat moottoripyöräilijöitä jatkuvasti löytämään itsensä ja maailman. Parasta Euroopasta on, että se on pieni ja monipuolinen nauttiaksesi monista ajoista. Jotkut näistä teistä ovat ihanteellisia, vaikka tämä olisi ensikokemuksesi tien päällä.

Suurin osa tämän listan teistä on loistava aloitteleville moottoripyöräilijöille ja kokeneemmille ajajille.

Amalfi Coast Road, Italia

Jos haluat tuntea merituulen kasvoillasi, kun katsot taivaansinistä merta edessäsi, siirry sitten kohti Amalfin rannikotietä Italiassa.
Tämä ikoninen tie kääntyy jyrkkiä mutkia ympäri kalliota niin paljon, että sitä kutsutaan myös “1000: n mutkan tieksi”. Jokaisesta mutkasta on postikortin kaltainen näkymä luonnonkauniista, monivärisistä italialaisista kalastajakylistä.

Syöksyt alaspäin, lasket ja nouset 50 km: n matkalla Kaprin saarilla, Sorrentossa, Positanossa ja Ravellossa, maisemissa, jotka ovat henkeäsalpaavan kauniita.

Varoituksen sana: tämän tien läpi ajamista pidetään kuolemantanssina, joten valmistaudu hyvissä ajoin. Ne, jotka selviävät siitä, väittävät sen olevan sen arvoista.

E65 Senj-Prizna, Kroatia

Jos olet aloittelijaja haluat taivaansinisen meri-taivas-yhdistelmän ilman Amalfin jyrkkää nousua ja laskua, ota suunnaksi Kroatian E65. Tämä upea reitti ulottuu Senjistä Priznaan.

Silmä lepää, kun katsot Adrianmeren rannikkoa ja sinistä taivasta, koska 48 kilometrin tie on kuin tarkoitettu mottoripyöräilyyn. Vältä turistikautta, silloin on paljon ruuhkia ja ole varovainen voimakkaan tuulen kanssa. Muuten, antaa palaa!

Transfăgărășan-moottoritie, Romania

Myös tituleerattu Maailman parhaaksi ajotieksi, TransFagarasan kiipeää, kääntyy ja laskeutuu suoraan läpi Fargas –vuorten Moldoveanun ja Negoiun. Fagaras-vuoret tunnetaan myös nimellä “Transilvanian Alpit”, ja niissä on runsaasti ainutlaatuisia villieläimiä ja siellä on upean ajokokemuksen lisäksi monia luonnnkauniita retkeily- ja pyöräilyreittejä.

Tämä 90 km pitkä tie tarjoaa uskomattomia maisemia, monia ihania pikkukyliä, nousuja ja laskuja, sekä monia mutkia ja sopii erinomaisesti myös kokemattomammalle moottoripyöräilijälle.

Furka Pass, Sveitsi

Kenen tahansa eurooppalaisen moottoripyöräilijän bucket-listassa pitäsisi olla ajomatka upeiden Alppien yli.
Alpeilla on joukko katsomisen arvoisia teitä – Itävallassa, Sveitsissä, Italiassa, Saksassa, Ranskassa ja Sloveniassa – mutta yksi ikonisimmista moottoripyöräilyreiteistä on Furka Pass Sveitsissä.

Tämä reitti tunnetaan terävistä käännöksistään, monista mutkista ja korkeista korkeuksista.

Jos vierailet kesä- tai heinäkuun ruuhkakaudella, ole varaudu kohtaamaan monia turisteja!

Trans European Trail (TET)

Tämä upea Euroopan läpi kulkeva reitti on kunnianhimoiset 34 000 km pitkä ja se käsittää Suomen, Baltian maat, Puolan, Ukrainan, Romanian, Serbia ja Bulgarian, Turkin, Kreikan, Balkanin, Italian ja Ranskan itäisen osan. Ranskasta kierretään lännessä oleviin maihin, johon kuuluvat Ruotsi, Norja, Tanska, Saksa, Alankomaat ja Iso-Britannia ja lopulta tullaan takaisin Ranskaan. Sieltä reitti kulkee Andorran, Espanjan ja Portugalin kautta Gibraltarille.

Tämä matka alkoi unelmasta kokea Euroopan kulttuurien ja maisemien monimuotoisuus tiellä ollessasi. Se yhdistää moottoripyöräilyn parhaat puolet: seikkailun, upeat tiet ja sen yhteisön. Trans Euro Trail -ajajat voivat olla yhteydessä paikallisiin moottoripyöräyhteisöihin osuuksilla, joille ne tarvitsevat tukea ja opastusta.

Tämä reitti on todella vaikuttava ja opettaa varmasti niin eri maiden kulttuuria kuin paljastaa myös asioita sinusta itsestäsi.

You Want To Have Your Favorite Car?

We have a big list of modern & classic cars in both used and new categories.