Veneily Suomen kauneimmilla järvillä

Suomea kutsutaan usein ”Tuhansien järvien maaksi”, eikä turhaan, onhan Suomessa yli 180 000 järveä. Suurin osa järvistä on Keski- ja Itä-Suomen alueella, jota kutsutaan myös nimellä Lakeland tai Järvi-Suomi.

Talvella nämä suhteellisen matalat järvet jäätyvät ja sulautuvat ympäröivään lumen peittämään maahan, mutta kevät ja kesä on kumminkin kaunista aikaa veneilyyn täällä upean luonnon omaavalla, kauniilla alueella.

Ennen teiden rakentamista höyrylaivat ja veneet olivat tärkein kuljetusmuoto tässä maan osassa, ja ihmisen rakentamat kanavat yhdistävät useita järviä, muodostaen poikkeuksellisen veneilykelpoisen vesiväyläjärjestelmän.

Ei siis ole yllättävää, että kesäloman ja mökkeilyn kohokohta Suomessa on veneily Suomen järvistöissä.

Alueen näkeminen Suomen pisinten sisävesien reiteillä tarkoittaa paljon aikaa veneellä, mutta pohjoismaiset kesäpäivät ovat pitkiä, ja voit pysähtyä mielesi mukaan matkan varrella, nauttien mielenkiintoisimpien ja rauhallisimpien järvikaupunkien kauneudesta.

Kalastamassa Ruovedellä

Etelä-Suomessa lähellä Tampereen kaupunkia sijaitseva Ruovesi-järvi on yksi sadoista kapeista ja pitkistä järvistä, jotka muodostavat valtavia ketjuja, jotka ulottuvat pystysuunnassa pohjoisesta etelään, ja monet niistä ovat lähes 100 kilometriä pitkiä.

Ruovesi-järvi on suosittu paikallisille kalastajille, joita houkuttelevat sen massiivinen hauki, taimen ja kuha. Metsän peittämät rannat, ja laajasti avoimet vesialueet tarjoavat uskomattomia näkymiä, jotka ovat upeita ympäri vuoden, ja etenkin auringonnousun ja auringonlaskun aikaan.

Melontaa Kulovedellä

Pirkanmaan alueella lähellä Nokian ja Sastamalan kaupunkeja sijaitseva Kulovesi-järvi on samanlainen kuin useimmat muut Suomen järvet siinä mielessä, että se on osa suurta järviketjua.

Toisin kuin monissa suurkaupunkialueiden lähellä sijaitsevissa järvissä, Kulovesi-järven alue ei ole kovin kehittynyt, mikä tarkoittaa, että siellä ei ole suosituimpien järvien tavoin suuria turistijoukkoja. Tämä kaunis järvi sopii erinomaisesti niille, jotka etsivät vähän rauhaa, yksinoloa ja aikaa luonnon kanssa.

Tästä syystä Kulovesi on kalastajien, melojien, leiriläisten ja luonnon ystävien erityinen suosikki. Veneily ja kalastaminen tällä kauniilla, rauhallisella järvellä on todellinen nautinto.

Pieni tauko kaupungin melusta Näsijärvellä

Näsijärvi, jonka eteläinen ranta ulottuu Tampereen kaupunkiin, on suosittu aurinkoisen päivän pakopaikka kaupungin asukkaille, jotka kaipaavat maisemanvaihtoa.

Näsijärvi on luokiteltu Suomen 20 suurimman järven kymmeneen parhaaseen järveen, ja se on ollut sukupolvien ajan sekä kaupan että vapaa-ajan keskus.
Kevät- ja kesäkuukausien aikana monet vierailijat nauttivat monista järvellä järjestettävistä veneretkistä, melonnasta kanooteilla, kalastamisesta ja ihastelevat upeita maisemia.

Kallavesi – saarikierros pikkuveneellä

Itä-Suomen Lakelandin alueella sijaitseva Kallavesi-järvi ei ole suomalaisten järvistandardien mukaan suuri, mutta sen lukuisat saaret sekä metsäiset ja kiviset rannat ovat niin kauniita, että järven koolla ei ole merkitystä.

Kallavesi-järvi löytyy monien muiden alueen järvien joukosta, ja yhdessä tämä alue tunnetaan nimellä Iso-Kalla.

Järvi on täynnä erikokoisia saaria, ja tämä onkin veneilijöiden ja kalastajien suosikki aluetta. Tämä on erinomainen matkakohde heille, jotka haluavat leiriytyä tähtien alle yön tai kaksi ennen paluutaan kotiin.

Kallavesi tunnetaan klassisesta suomalaisesta arkkitehtuuristaan, ja monet lähikaupungeista ovat suosittuja kohteita niille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan suomalaista kulttuuria sen luonnollisen kauneuden lisäksi.

Loppusanat

Pitkät (ja toivottavasti kuumat) kesäpäivät kutsuu suomalaiset viettämään lomaa mökille. Veneily, mökkeily, sanominen ja pulahdus järveen, nämä kaikki kuuluvat jokaisen suomalaisen täydelliseen mökkilomaan.

Suomen upea järvistö on ainutlaatuinen koko maailmassa, ja monet turistit ympäri maailmaa tulevat nauttimaan tästä upeasta luonnosta. Mökkeilyn ohessa monet tykkäävät myös veneillä ja kalastaa.

Vaikka et omistaisikaan omaa venettä, pääset helposti nauttimaan veneilystä erilaisten järjestettävien retkien mukana, vuokraveneillä, kajakilla tai kanootilla meloessa tai hyppäät mukaan naapurin veneeseen. Tarjolla on myös erilaisia risteilyjä, jos haluat tutustua Järvi-Suomeen enemmän.